Ali se vam e-mail ne prikazuje pravilno? Kliknite tukaj za ogled v brskalniku.
Bureau Veritas d.o.o.

Ali je vaš sistem zagotavljanja varnosti živil ustrezen?

 

Proizvodnja varnih živil je pomembna naloga in velika odgovornost proizvajalcev živil. Zaupanje v kakovost dobaviteljev je za trgovce in potrošnike ključnega pomena. S prodorom evropskih in svetovnih trgovskih verig v Slovenijo so se prenesle njihove zahteve tudi na slovenske dobavitelje in proizvajalce živil. Dva ključna standarda, ki ju po naših izkušnjah zahteva večina trgovcev, sta mednarodna standarda IFS in BRC.

 

Sistem zagotavljanja varnosti živil IFS

 

IFS je mednarodni, splošni in transparentni standard za zagotavljanje varnosti živil z enotnim sistemom ocenjevanja dobaviteljev. Namenjen je zaščiti interesov trgovcev treh evropskih držav (Nemčija, Francija in Italija). Predstavlja odličen, konkreten in temeljit odgovor na potrošnikova pričakovanja glede visoke varnosti živil. Primeren je za vse dobavitelje trgovcev na debelo in drobno, ki s pomočjo standarda zagotavljajo varnost proizvodov lastne blagovne znamke. Standard združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, pravila dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil. Preberite več o zahtevah in koristih standarda IFS .

 

Sistem zagotavljanja varnosti živil BRC

 

Tudi standard BRC je bil ustanovljen z istim namenom kot IFS, le da je ustanovitelj angleško trgovsko združenje BRC. Zaradi pojava novih tveganj in naraščajočih zahtev trgovcev je standard letos izšel v svoji prenovljeni različici. Nova izdaja standarda posveča še več pozornosti nadzoru nad označevanjem in pakiranjem, spodbujanju razlikovanja in izboljšanju ocenjevanja. V ospredju je tudi ustrezno obvladovanje tveganj, ki ga prinašajo sodobni pritiski bioterorizma, vprašanja avtentičnosti sestavin ipd. Standard predvideva vzpostavitev sistema obvladovanja dobaviteljev do največje možne mere. Preberite več o zahtevah in koristih standardu BRC

 

Kako zagotoviti ustrezen sistem obvladovanja dobaviteljev in se zaščititi pred neželenimi tveganji?
Kako se izogniti tveganjem, ki jih prinaša neustrezna embalaža za živila?
Kako vzpostaviti enega od sistemov zagotavljanja varnosti živil in doseči konkurenčno prednost pri vstopanju v velike trgovske verige?

 

Do odgovorov na ta in še mnoga druga vprašanja vam lahko pomagamo v Bureau Veritas. Pokličite nas na 01 4757 674. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

 

Ne spreglejte tudi naših ostalih storitev s področja:
- certificiranja ekoloških živil,
- certificiranja zaščitenih živil,
- ustreznega označevanja pakiranih živil.

 

 

Bureau Veritas 
Linhartova cesta 49a, Ljubljana
----------------------------------------------
Tel.: +386 1 4757 600
E-mail: info@si.bureauveritas.com
www.bureauveritas.si

 

Odjava. V kolikor v prihodnosti ne želite več prejemati tovrstnih sporočil, kliknite tukajPOŠILJATELJ:
Bureau Veritas d.o.o., Linhartova cesta 49a, 1000 Ljubljana
Prijavite zlorabo