Ali se vam e-mail ne prikazuje pravilno? Kliknite tukaj za ogled v brskalniku.
Bureau Veritas d.o.o.

NOVICE BUREAU VERITAS CERTIFICATION, JANUAR 2017

Aktualno

ISO 9001:2015 in ISO 14001:2015 | Čas za razmislek o prehodu na novi izdaji standardov

 

Pred nami je novo leto, polno pričakovanj in zapisanih načrtov, za večino certificiranih organizacij tudi priprav na prehod na novi izdaji standardov kakovosti ISO 9001 in ravnanja z okoljem ISO 14001, ki sta izšli v letu 2015. Za oba standarda velja triletno prehodno obdobje, kar pomeni, da obstoječi verziji standardov od septembra 2018 dalje ne bosta več veljavni. Prehodno obdobje se počasi približuje svoji polovici, zato bo čas za razmislek in začetek priprav na novi izdaji standardov.


Novi izdaji uvajata koncept obvladovanja tveganj in imata enostavno poslanstvo: obravnavati poslovna tveganja, da bi jih omejili, in vzpostaviti sistem, ki ne bo le postavil nadzor nad tveganji, temveč tudi zagotovil, da bodo tveganja s časom manjša. Pri tem ni pomembno, katera tveganja se obravnavajo (kakovost, onesnaževanje okolja, varnost hrane, varovanje informacij itd.), saj to ne spremeni bistva obvladovanja tveganj, spremenijo se le aktivnosti in mehanizmi, ki so potrebni za njihovo obvladovanje. Če o prehodu na novi izdaji standardov razmišljamo na osnovi koncepta obvladovanja tveganj, se bomo strinjali, da je že čas za prve korake na poti do certificiranja po novih izdajah standardov. Novi koncept obvladovanja tveganj bo izboljšal sposobnost vašega sistema pri podpiranju dolgoročnih poslovnih ciljev.


Okolje, v katerem delujejo današnje organizacije, se radikalno spreminja. Spremenili so se načini izvajanja procesov, tehnologija, meje so v današnji globalni ekonomiji postale nepomembne, dobavne verige so bolj kompleksne, medtem pa dostopnost informacij eksponentno narašča. Da bi ob teh spremembah ohranili svojo relevantnost na današnjem trgu, so bili standardi sistemov vodenja revidirani. Le eno dejstvo ostaja nespremenjeno: da bi bile uspešne, se morajo organizacije prilagajati tako, da zadovoljijo naraščajoče potrebe odjemalcev. Usmerjenost v zadovoljstvo odjemalcev ostaja prioritetna zahteva tudi v novih izdajah.


Kontekst, strategija, zainteresirane strani, priložnosti in tveganja so besede, ki so sestavni del jezika poslovanja. Sistemi vodenja v tem okviru podpirajo organizacijo in njeno vodstvo pri izpolnjevanju zahtev odjemalcev in večanju njihovega zadovoljstva.


Nova standarda direktno opredeljujeta pomembnost zavezanosti najvišjega vodstva za poslovno upravljanje. V novih izdajah je vse odvisno od zavezanosti, skladnosti in konteksta. Kaj vaša organizacija potrebuje? S katerimi tveganji in priložnostmi se srečuje? Kateri so vaši končni cilji?


Novi izdaji narekujeta drugačen način presojanja in načina, s katerim bodo presojevalci vplivali na vaše poslovanje. Naši presojevalci imajo odlična sektorska znanja in veščine presojanja. Usposobljeni so, da vam omogočijo širši pogled v vaše poslovanje ter vam predstavijo nove zahteve na razumljiv način. Povratne informacije presojevalcev s prehodnih presoj in presojanih organizacij so zelo pozitivne. Se tudi vi že pripravljate na presojo ob prehodu?


Če potrebujete dodatne informacije, vezane na prehod na novi izdaji standardov ISO 9001 in ISO 14001, nam sporočite. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.


Bureau Veritas, vaš partner pri zagotavljanju skladnosti na področju kakovosti, varnosti, zdravja, okolja in družbene odgovornosti.
 

Seminar za notranje presojevalce ISO 9001:2015

24. in 25. januar 2017

Dvodnevni seminar je namenjen bodočim notranjim presojevalcem, ki bi se radi seznanili s sistemom vodenja kakovosti in izvedbo notranje presoje po ISO 9001.
Več o tem…

Prekvalifikacija za notranje presojevalce ISO 9001:2015

26. januar 2017

Z udeležbo na seminarju bodo udeleženci nadgradili obstoječe presojevalske veščine za izvedbo notranje presoje sistema vodenja kakovosti. Več o tem...

Prekvalifikacija za notranje presojevalce IATF 16949:2016

30. januar 2017

Za notranje presojevalce ISO/TS 16949 smo pripravili enodnevni seminar o zahtevah standarda IATF 16949 in izvedbi notranje presoje. Več o tem...

Seminar za notranje presojevalce ISO 14001:2015

1. in 2. marec 2017

Dvodnevni seminar je namenjen bodočim notranjim presojevalcem ISO 14001. Več o tem...  

Prekvalifikacija za notranje presojevalce ISO 14001:2015

14. februar 2017

Z udeležbo na seminarju bodo udeleženci nadgradili obstoječe presojevalske veščine za izvedbo notranje presoje po ISO 14001. Več o tem... 

DAN KAKOVOSTI 2017

12. april 2017

Več o vsebini srečanja kmalu na naši spletni strani.

Odjava. V kolikor v prihodnosti ne želite več prejemati tovrstnih sporočil, kliknite tukaj



POŠILJATELJ:
Bureau Veritas d.o.o., Linhartova cesta 49a, 1000 Ljubljana
Prijavite zlorabo